WEBPARK PORTAL

Izjava o privatnosti

Datum zadnje promjene: 06.07.2021.

Dobrodošli na web stranicu webpark.ipc.hr.
Web stranica je vlasništvo tvrtke IPC d.o.o. i razvijena je radi Internet prodaje parkirnih proizvoda. Stranica je tehnički i organizacijski povezana sa sustavima parkiranja koncesionara koji su uključeni u sustav Internet prodaje WebPark i čiji se parkirni proizvodi zapravo prodaju.
Izjava objedinjuje stajalište i koncesionara naplate parkiranja kao i IPC-a d.o.o. kao nositelja tehničkog dijela posla po pitanju osjetljivog područja zaštite privatnosti i osobnih podataka.

Izjava se izjavljuje u ime ovih pravnih osoba:
- IPC d.o.o., Mihovljanska 72, 40000 ČAKOVEC, tehnička izvedba web stranice i dućana WebPark.
- VG Komunalac d.o.o., Kolodvorska 64, 10410 VELIKA GORICA, koncesionar naplate parkiranja u gradu Velika Gorica
- Neapolis d.o.o., Veliki trg 4, 52466 NOVIGRAD, koncesionar naplate parkiranja u gradu Novigrad
- Zaprešić d.o.o., Zelengaj 15, 10290 ZAPREŠIĆ, koncesionar naplate parkiranja u gradu Zaprešić
- Lošinj usluge d.o.o., Garibaldi 4, 51550 MALI LOŠINJ, koncesionar naplate parkiranja u gradu Mali Lošinj
- Vecla d.o.o., Lukobran 5, 51500 KRK, koncesionar naplate parkiranja u gradu Krk
- Verbena d.o.o., Trg Škujica 7, 51516 VRBNIK, koncesionar naplate parkiranja u gradu Vrbnik
- Komunalac Fažana d.o.o., 43. istarske divizije 8, 52212 FAŽANA, koncesionar naplate parkiranja u gradu Fažana
- Komunela d.o.o. Umag, Tribje 2, 52470 UMAG, koncesionar naplate parkiranja u gradu Umag

Zaštita Vaših osobnih podataka je zakonska obaveza i dio rješenja web dućana su i elementi zaštite Vaše privatnost. Ova izjava objašnjava kako koristimo i štitimo Vaše podatke.

Korištenjem Web stranice smatra se da ste suglasni da se svaka informacija dostavljena u sustav WebPark - arhivira, koristi i objavljuje u skladu s ovom Izjavom o privatnosti. Molimo vas da u cijelosti pročitate Izjavu o privatnosti, kao i Uvjete korištenja prije korištenja web stranice.

WebPark se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza, informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima WebParka-a kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla te koncesionarima parkiranja čije proizvode kupujete , prema niže navedenim uvjetima. Sve pravne osobe iz zaglavlja Izjave i njihovi zaposlenici odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

1. PODACI KOJE PRIKUPLJAMO

Kada pristupite web stranici, Vi nam dostavljate, a mi arhiviramo, sljedeće podatke o Vama:

1.1 OSOBNE PODATKE KOJE DOBROVOLJNO UNESETE PRI KORIŠTENJU NEKE OD USLUGA WEBPARK-A

Osobni podaci su vezani za vaš identitet te mogu, između ostaloga uključivati OIB, ime, e-mail adresu, broj telefona, datum rođenja, adresu stanovanja, registarske oznaka vozila. Podaci, ili neki od podataka, poput imena, prezimena, adrese stanovanja, registarske oznake vozila biti će dostupni koncesionaru parkiranja radi mogućnosti prodaje ispravnog parkirnog proizvoda. Podaci će se na siguran način proslijediti u sustav naplate i kontrole parkiranja koncesionara radi istovremene aktivacije i mogućnosti korištenja parkirnog proizvoda.

Također, WebPark ili koncesionar će vam ponekad možda slati informacije vezane uz način upotrebe i/ili istek parkirnog proizvoda. Uz Vašu dozvolu u tu svrhu Vašu ćemo e-mail adresu i broj mobilnog telefona na siguran način proslijediti koncesionaru.

Od Korisnika koji kupe parkirne proizvode u WebPark sustavu ćemo prikupiti ćemo samo ograničene podatke o kreditnoj kartici, podatke o vlasniku kreditne kartice te slične podatke vezane za naplatu usluge. Ovi podaci dostupni su isključivo sustavu Web Park i neće se prosljeđivati trećim osobama.

Osjetljivi podaci kreditnih kartica koji mogu poslužit za provedbu platne transakcije poput brojeva kreditnih kartica prenose se sigurnosnim protokolom (SSL) do CorvusPay sustava koji vrši naplatu, te se iz sigurnosnih razloga nikada ne arhiviraju u WebPark sustavu.

1.2 OPĆE PODATKE KOJI SE NE MOGU DIREKTNO POVEZATI S VAŠIM IDENTITETOM

Opći podaci mogu, između ostaloga, uključivati IP adresu, približnu lokaciju ili vrijeme zadržavanja na web stranici. Ti podaci ne mogu nikako biti direktno povezani s Vašim identitetom.
Nadalje, prilikom prijave na web stranicu sustav će Vam postaviti "cookie" koji služi kako bismo vam omogućili kvalitetnije i jednostavnije korištenje web stranice.

2. KORIŠTENJE PRIKUPLJENIH PODATAKA

Podatke koje prikupimo o Vama ćemo koristiti kako bismo Vam osigurali najbolju moguću uslugu. Shodno tome, neki od načina na koje možemo koristiti Vaše Osobne podatke su:

- Kako bismo Vas identificirali kao korisnika parkirnog proizvoda.
- Kako bismo obavili financijske transakcije u Vaše ime i svaki put samo uz Vašu izričitu privolu.
- Kako bismo Vas kontaktirali s informacijama vezanim uz korištenje WebPark sustava i parkirnih proizvoda koncesionara.
- Kako bismo poboljšali kvalitetu Web stranice i spriječili potencijalne malverzacije.

Opći podaci nisu nikako povezivi s Vama te ih kao takve WebPark smije koristiti u bilo koje pravno dozvoljive svrhe.

3. DODATNE OPASKE

Prikupljeni podaci ne mogu i neće biti predmet daljnje prodaje podataka te nam je njihova sigurnost od najviše važnosti. Usprkos tome, postoje situacije u kojima bi treća strana mogla dobiti pristup Vašim podacima. Ti slučajevi su:

U mogućim slučajevima poslovnih tranzicija na strani koncesionara ili i na strani IPC d.o.o. (spajanje sa drugim poduzećem, ukidanja, pripajanja, likvidacije ili prodaje cijele ili dijela imovine, promjene uvjeta koncesije , istek koncesije pakiranja i sl.) Vaši osobni podaci će, u većini slučajeva, biti dijelom imovine koji se prenosi.
Kada obavljate transakcije preko web stranice, suglasni ste da se podaci dostavljaju i trećim stranama koje se pretpostavljaju (kao što su službe platnog prometa, financijske institucije ili tehnička podrška). Ta treća strana je ovlaštena koristiti osobne podatke samo za provedbu osnovne funkcionalnosti stranice.
Pri kupnji proizvoda koncesionari dobivaju uvid u neke od Vaših osobnih podataka. Koncesionari su također obavezni držati se ove Izjave o privatnosti ali je odgovornost osobna za svaku uključenu pravnu osobu u sustav WebPark te će svako snositi odgovornost na svoj račun. Odgovornost je zajednička ali nije solidarna. IPC se time oslobađa posljedične odgovornosti koncesionara u slučaju zlouporabe podataka prikupljenih sustavom WebPark od strane samog koncesionara.
IPC d.o.o. će poštovati zahtjeve provođenja zakona te kada to zahtjevaju primjenjivi zakoni, odluke suda ili vladini propisi, IPC d.o.o. će omogućiti ovlaštenim organima države pristup potrebnim osobnim podacima kako bi zaštitila sigurnost korisnika ili drugih osoba.

4. PROMJENE IZJAVE O PRIVATNOSTI

IPC d.o.o. i koncesionari zadržavaju pravo da u bilo kojem trenutku, bez prethodne obavijesti izmijene ili dopune ovu Izjavu o privatnosti ili bilo koji njezin dio. Zbog toga vam preporučujemo da se redovito informirate o sadržaju ove Izjave o privatnosti.